Afloop voor afwerking in bestanden

Afloop voor afwerking in bestanden

Om bestanden technisch goed te kunnen printen en te kunnen afwerken gebruiken we z.g. afloop. Dit is een extra marge buiten het netto print formaat. Dit is nodig omdat we niet exact kunnen snijden op de rand van het ontwerp.
Voor alle afwerkingen voor het maken van de grote visuals geldt: 1 cm afloop rondom.

Houd een extra 1 cm als marge aan binnen het afgewerkte netto formaat. We raden aan om hier geen belangrijke beelden, logo’s en/of teksten te plaatsen.
Zorg ervoor dat je afloop niet blanco is, maar laat je kleur of afbeelding doorlopen. Afloop vragen we natuurlijk niet voor niets, er is een kleine tolerantie nodig en zo voorkom je witte randen op je print. Een blanco/witte print of achtergrond, is uiteraard een uitzondering hierop.

Last but not least: lever je bestand met snijtekens aan.

succes!